Kalorier kanelbulle

Kanelbulle kalorier – Hur många kalorier är det i en kanelbulle?

Hembakta kanelbullar med ett glas mjölk går sällan fel. Kanelbullen är utan tvekan ett av Sveriges mest kända och omtyckta bakverk som både bakas mycket hemma och köps färdiga på konditorier eller i affären.

De flesta förstår nog att kanelbullen inte är det nyttigaste man kan äta då den innehåller mycket mjöl, smör och socker, och på grund av det och kanelbullens popularitet är det många som undrar hur många kalorier man egentligen får i sig av en kanelbulle.

Hur många kalorier är det i en kanelbulle?

Hur mycket kalorier som finns i en kanelbulle beror givetvis på storleken och till viss del på ingredienserna.

En normal kanelbulle väger ca 60 gram och innehåller drygt 193 kalorier, medan en stor kanelbulle vanligtvis väger uppemot 80 gram och innehåller 257 kalorier. Hembakade kanelbullar innehåller generellt sett lika mycket kalorier som frysta/färdigbakade kanelbullar i affären.

Kanelbullen innehåller omkring 322 kalorier per 100 gram, vilket är ett högt kaloriinnehåll. Kanelbullen innehåller dock inte särskilt mycket kalorier jämfört med många andra bakverk, vilket beror på att kanelbullar innehåller förhållandevis lite socker och fett. Som jämförelse innehåller Wienerbröd ca 374 kalorier per 100 gram, Kladdkaka ca 380 kalorier och toscakaka ca 406 kalorier.

En kanelbulle med ett glas mjölk är en vanlig kombination, som tillsammans innehåller ca 350 kalorier (gäller för standardmjölk/röd mjölk).

Är kanelbulle onyttigt?

Kanelbullar innehåller mycket mjöl, socker och fett och anses därför vara onyttigt att äta i för stora mängder. Det är dock ofta nyttigare att äta kanelbullar än många andra bakverk, så om du ska fika men vill vara nyttig är kanelbullen inget dumt val.

100 gram kanelbullar innehåller huvudsakligen ca 50 gram kolhydrater (varav ca 17 gram socker), 12 gram fett och ca 5-8 gram protein. En kanelbulle innehåller alltså mycket socker, ca 17%.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spara upp till 1357 kronor på matkasse!

Innehåller annonslänkar till mathem och Hellofresh.

Rulla till toppen